Mérleges adagolók

Kombinációs adagolók

A kombinációs adagoló képes olyan termékek precíz és gyors kiadagolására, amelyek hagyományos technológiákkal csak nagyon gazdaságtalanul és/vagy csak nagyon lassan történnek.

A termék a rezgőpályák segítségével egymástól függetlenül jut el a töltőkelyhekbe (felső kehelysor). Ezek a kelyhek töltik fel az alsó sorban elhelyezett mérőkelyheket. A súlymérés a feltöltést követően történik, amely biztosítja a pontos mérést és az után-hullás elkerülését. A kelyhekbe a célsúly 20-30%-a kerül minden egyes adagolási ciklusban. A súly mérését követően a gép kiválasztja azt az ürítési kombinációt (3-4 részadagot egyszerre), amellyel a célsúlynak megfelelően a legpontosabb adagot képes előállítani. A kombinációk száma elérheti a több ezres nagyságot, amely azt eredményezi, hogy a végsúly az esetek legnagyobb százalékában (99%) a célsúllyal megegyező, vagy csak néhány tized grammal haladja azt meg.

Ennek a technológiának a segítségével a termelékenység 2-3-szorosára növelhető, a túltöltés pedig néhány tized grammra csökkenthető.

A pontossági igényeknek megfelelően 14 és 20 fejes kivitelben készül. Teljesen rozsdamentes kivitelű, nem igényel sűrített levegőt, csak elektromos áramot. Az adagolási sebességet csupán a termék áramlási sebessége szabja meg, de a lehető leggyorsabb működés érdekében egy köztes, a csomagológép töltőszára fölé helyezett adagolókehellyel szállítjuk. Az adagoló egy szintén rozsdamentes állványon kerül elhelyezésre, ami stabil súlymérést és könnyű hozzáférhetőséget is biztosít. 

A kombinációs adagoló természetesen nemcsak ömlesztett élelmiszerek adagolására alkalmas, hanem bármilyen olyan ömlesztett árura, amit adott darabszámra kell kicsomagolni. A tized gramm pontosságú adagolásnak köszönhetően bármilyen olyan termék darabszámra történő adagolására alkalmas, amely darabonkénti súlya meghaladja a 0.25 gramm értéket, mint pl. fém vagy műanyag alkatrészek. 

Gépeink 100%-ban magyar fejlesztésű vezérléssel és kezelőfelülettel készülnek. Ezáltal képesek vagyunk egyedi igények kielégítésre, és gépeink üzemeltetését is hatékonyan tudjuk támogatni. A gép kezelőfelületéül szolgáló érintőképernyő is saját fejlesztésű, könnyen kezelhető magyar menüvel készül.

Lineáris adagolók

Lineáris adagolóink alkalmasak homogén és könnyen áramló, viszonylag nehéz áruk közepes sebességű de pontos adagolására. A mérési tartomány 30 és 3000 gramm között változhat. Gépeink 2 vagy 4 pályás kivitelben készülnek.