Csomagológép projektek

Csomagológép kombinációs adagolóval

Extrudált kukorica

Burgonya szirom

Száraztészta

A kombinációs adagoló képes olyan termékek precíz és gyors kiadagolására, amelyek hagyományos technológiákkal csak nagyon gazdaságtalanul és/vagy csak nagyon lassan történnek.

A termék a rezgőpályák segítségével egymástól függetlenül jut el a töltőkelyhekbe (felső kehelysor). Ezek a kelyhek töltik fel az alsó sorban elhelyezett mérőkelyheket. A súlymérés a feltöltést követően történik, amely biztosítja a pontos mérést és az után-hullás elkerülését. A kelyhekbe a célsúly 20-30%-a kerül minden egyes adagolási ciklusban. A súly mérését követően a gép kiválasztja azt az ürítési kombinációt (3-4 részadagot egyszerre), amellyel a célsúlynak megfelelően a legpontosabb adagot képes előállítani. A kombinációk száma elérheti a több ezres nagyságot, amely azt eredményezi, hogy a végsúly az esetek legnagyobb százalékában (99%) a célsúllyal megegyező, vagy csak néhány tized grammal haladja azt meg. 

A pontossági igényeknek megfelelően 14 és 20 fejes kivitelben készül. Teljesen rozsdamentes kivitelű, nem igényel sűrített levegőt, csak elektromos áramot. Az adagolási sebességet csupán a termék áramlási sebessége szabja meg, de a lehető leggyorsabb működés érdekében egy köztes, a csomagológép töltőszára fölé helyezett, adagolókehellyel szállítjuk. Az adagoló egy szintén rozsdamentes állványon kerül elhelyezésre, ami stabil súlymérést, és könnyű hozzáférhetőséget is biztosít.  

A nagy sebességű adagoláshoz, amely elérheti a 60-80 adag / percet is, természetesen korszerű és gyors automata csomagológép szükséges. Ennek a technológiának a segítségével a termelékenység 2-3-szorosára növelhető, a túltöltés pedig néhány tized grammra csökkenthető. 

További részletekért forduljon hozzánk bizalommal!